Back to All Events

Bistroen Støtter Brysterne


4543166-stt-brysterne--.jpg

Vi støtter brysterne hele oktober måned.

Vi har i samarbejde med vores vinleverandør, AtomWine, udvalgt to flasker vin, som vi sælger i oktober måned. For hver flaske vi sælger, donerer vi kr.200,- til Kræftens Bekæmpelses kampagne ’Støt Brysterne’.

– HVIDVIN –

Bourgogne Aligoté 2011, Domaine Buisson-Charles                                      kr. 300,-

Denne Aligoté stammer fra marken "Sous le Chemin" i udkanten af Meursault med veldrænet ler og kalksten i undergrunden. Stokkene i parcellen på 0,44 ha er mere end 50 år gamle, er plantet med en tæthed på 11000 stokke/hektar og giver meget små udbytter. Vinmarksarbejdet foretages ligeså perfektionistisk som i alle andre af husets marker, så vinen får en flot koncentration og stor kompleksitet. Derfor fremstår den mere som en vin i Meursault-stil end som den simple, frugtdrevne Aligote, som man oftest møder sorten som. Vinifikationen er den sædvanlige minimalistiske uden nogen former for tilsætning, men vinen lagres på ståltanke frem for pièce, så den kan bevare sin friskhed. Lagringstiden er dog på hele 16 måneder, så vinen opnår en (for Aligoté) aldeles fornem kompleksitet. Næsen er åben og frisk med toner af æble, citrus, blomster og sten. Herefter er vinen ren, stenet og citrus-drevet i smagen med masser af livlighed, saftighed og dybde. Helt tør, fokuseret og stenet i finalen.   100% Aligoté

 

Bistroens tip: Go’ til fisk og skaldyr.

 

– RØDVIN –

Cote du Rhône 2012, ’Terre De Gallets’, Domaine Marcel Richaud                      kr. 300,-             

Denne Cotes du Rhone "Terre de Galets" viser hvorfor Richaud er så velanset. Dette er prægtig, ren og klassefyldt vin, som skiller sig ud fra mere kendte vine fra området. Næsen er fremragende med blæk, lakrids, blomster, lavendel, knuste mørke bær og peber i et ungdommeligt, men afrundet og tilgængeligt udtryk. Smagen er frugtdreven, men kølig, saftig og balanceret med superb, pirrende syre og flot tanin.    28% Carignan, 24% Grenache, 27% Syrah, 21% Mourvedre

 

Bistroens tip: Go’ til onglet og mørke braiseringer.

Earlier Event: September 20
Jazzaften
Later Event: October 7
Smagens Time - forbudt for voksne!